Насіння кукурудзи
Крім поживних і смакових якостей, кукурудза володіє багатьма корисними й цілющими властивостями для людини. У зерні кукурудзи знаходяться важливі і необхідні для організму людини мінеральні речовини: солі калію, кальцію, магнію, заліза,фосфору.
Кукурудзяний білок містить незамінні амінокислоти: лізин і типтофан.
Кукурудза цукрова багата вітамінами Е, В, РР і аскорбіновою кислотою. Кукурудза надає очищаючу дію на організм: вона здатна виводити токсини, радіонукліди, очищати організм від шкідливих речовин, що нагромадилися в клітинах шлаків, качани кукурудзи здатні захистити нас від раку, хвороб серця і старіння. Зростаючому організму дітей кукурудза допомагає набирати масу тіла і постачає його вітамінами і мікроелементами.
Кукуруза богата витаминами B1, В2, РР, кальцием, магнием, фосфором и железом, а также микроэлементами (медью и никелем), что позволяет рекомендовать изделия из кукурузы людям, имеющим аллергию, сахарный диабет, ожирение и другие формы нарушения обмена веществ, патологию желудочно-кишечного тракта. Уникальные жиры, находящиеся в составе кукурузных зерен, содержат до 80 % жирных ненасыщенных кислот (линолевой, линоленовой, арахидоновой), которые относят к числу веществ, регулирующих уровень холестерина. Они образуют с ним растворимые соединения, препятствуя его отложению на стенках сосудов.