Кошик
5573 відгуків
+380 (95) 215-38-44
г. Харьков, Харків, Україна
Кошик
Интернет-магазин "Хоз-Трейд"

Насіння буряка

Насіння буряка у великих пачках по 20 р. Схожість хороша. Насіння якісні фірми VA/

Найвідомішими представниками є: буряк звичайна, цукровий буряк, кормовий буряк. У побуті всі вони носять загальну назву — буряк. У південно-західних областях Росії і на більшій частині України рослину називаютьбуряк або бурак (також і в Білорусіїбілор. бурак). Зустрічається на всіх континентах крім Антарктиди.

Всі сучасні види буряків походять від дикої буряків, що росте на Далекому Сході і в Індії, яку використовували в їжу з незапам'ятних часів. Перші згадки про буряках відносяться до Середземномор'ю і Вавилону, де її використовували як лікарську та овочеву рослину. Спочатку вживали в їжу тільки її листя, а коріння використовувалися в лікувальних цілях.

Буряк дуже цінували стародавні греки, які приносили буряк в жертву богу Аполлону. Перші коренеплідні форми з'явилися (за Теофрасту) і були добре відомі до IV століття до нашої ери.

До початку н.е. з'явилися культурні форми звичайної корнеплодной буряків; у X—XI століттях вони були відомі вКиївській Русі, в XIII—XIV століттях у країнах Західної Європи. У XIV столітті буряк почали вирощувати в північній Європі.

Кормова буряк була виведена тільки в XVI столітті в Німеччині. Повна диференціація буряків на столові і кормові форми відбулася в XVI—XVII століттях і вже у XVIII столітті цей овоч швидко поширився по країнам Європи. Кормовий буряк за хімічним складом мало відрізняється від інших видів буряків, але її коренеплоди містять велику кількість клітковини і волокон.

Цукрові буряки з'явилася в результаті інтенсивної роботи селекціонерів, початок якої було покладено в 1747 році, коли Андреас Маргграф з'ясував, що цукор, який до того отримували з цукрової тростини, міститься в буряках. У той час учений зміг встановити, що вміст цукру в кормового буряку становила 1,3 %, тоді як в коренеплодах нині існуючих, виведених селекціонерами сортів воно перевищує 20 %. Відкриття Маргграфа вперше зумів оцінити та практично використовувати лише його учень Франц Карл Ахард, який своє життя присвятив проблемі отримання бурякового цукру і в 1801 році обладнав уНижній Сілезії фабрику, де цукор виробляли з буряка. З тих пір цукрові буряки поширилася, і в даний час є другим джерелом цукру після цукрового очерету. (Вікіпедія).

Корисні властивості буряка обумовлені її біохімічним складом.

Буряк корисний при хронічних запорах. Завдяки клітковині, органічних кислот і інших елементів, регулює обмінні процеси, посилює перистальтику кишечника. Буряк — «чистильник» організму № 1, санує кишечник у тому числі за рахунок знищення гнильних бактерій, а не тільки механічного впливу клітковиною.

Буряк корисна тим, що містить ліпотропну речовина бетаїн, яке регулює жировий обмін, перешкоджає інфільтрації печінки і підвищення кров'яного тиску. Буряковий бетаїн в рівній мірі виконує свою функцію і в свіжовичавленому соку, і в гарячому борщі. Вживається при ожирінні, захворюваннях печінки.

Магній, що удосталь міститься в буряках, сприяє лікуванню атеросклерозу, гіпертонії.

Буряк має сечогінний, проносний ефект. Вона знеболює, надає протизапальну дію, сприяє одужанню, допомагає організму боротися з депресіями і є чудовим засобом від похмілля у складі м'ясного борщу.

Буряк корисна для здорового кровотворення. До її складу входять мікроелементи, відповідальні за ці процеси. Люди, в чиєму раціоні присутня буряк, рідко хворіють недокрів'ям.

Свекла необходима беременным. Фолиевая кислота, которая входит в ее состав, жизненно необходима на стадии планирования ребенка и в начале беременности, так как без нее не сформируется здоровая нервная система маленького. К тому же, в этом состоянии часты запоры, и свекла кстати.

Что касается ударного среди корнеплодов содержания йода, то его наличие делает свеклу особенно полезной при йододефицитных заболеваниях щитовидной железы и для пожилых людей, страдающих атеросклерозом.

Є припущення, що бетанін стримує розвиток злоякісних пухлин, та підтверджено багаторічним дослідженням факт, що буряк є потужним енергетиком.

Крім того, буряк — низькокалорійний продукт. З цим пов'язана популярність і дієвість бурякових дієт для схуднення. посилання http://volshebnaya-eda.ru/)

ГалереяСписок

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner